maanantai 20. kesäkuuta 2011

Testi: Sony PRS-650 touch

Sony PRS-650 on kolmas Jyväskylän kaupunginkirjaston e-kirjojen lukulaitteista, jonka sain käsiini. Laite kauniisti muotoiltu ja musta väriltään. Laite mukavan kokoinen ja painoinen. Se mahtuu hyvin povitaskuun. Lukulaitetta ohjataan kosketyskynällä tai sormella. Myös näytön alalaidan painikkeiden kautta voi käyttää lukijaa. Käyttöliittymä intuitiivinen.


Näyttö selkeä ja hyvin luettava erilaisissa valaistusympäristöissä. Kirjojen luku miellyttävää. Testatuista kolmesta laitteesta selkeästi paras näyttö. Tekstin palamista näyttöön en huomannut. Zoom on sijoitettu todella hyvin yhdeksi nappulaksi alareunan ohjauspaneeliin ja sitä on helppo käyttää sen kautta. Kaksi korttipaikkaa (Sd, Sony MSPD) on hyvä ominaisuus. 


Laitteen mukana tulee esiasennettuina useita erilaisia sanakirjoja. Oxfordin englannin sanaston kautta voi helposti tarkistaa harvinaisemman sanan sanakirjasta napauttamalla valittua termiä. Yksinkertainen ja toimiva oivallus, jonka soisi olevan kaikissa laitteissa.

Laite toimii hyvin lukulaitteena. Halpoja 7" Android käyttöliittymää käyttäviä koneita saa jo vähän yli satasella Suomessakin, joten hinta on varsin kallis.


Tekniset tiedot:
Prosessori:             
Käyttöjärjestelmä:   
Käyttöliittymä:        Suomi, kosketusnäyttö, kosketuskynä
Ram:                      
Kovalevy               2 gt
Näyttö:                  E-ink Pearl harmaasävy, 16 harmaan sävyä
Näyttöresoluutio:    800x600
Näytön koko:         6"
Muistikorttipaikka:  Sd, Sony MSPD
Usb:                      Mini Usb
Mitat:                    118x168x9.6 mm
Paino                    220 g
Akkukesto:            Noin kaksi viikkoa lukuaikaa
Tuetut muodot:      ePub, PDF, HTML, txt, jpg, gif, png jne
Hinta                    259 e 
Laitteen kotisivu:   http://www.sony.fi/product/rd-reader-ebook/prs-650#pageType=Overview

4 kommenttia:

 1. Oletko kokeillut lukea e-kirjoja kännykällä?

  Minulla on suunnitelmissa uuden kännykän osto (jollain aikavälillä) ja myös e-kirja on alkanut kiinnostaa. Tämä tietenkin johtaa ajatukseen voisiko näitä kahta laitetta yhdistää. Kalliin e-kirjoja ymmärtävän kännykän ja halvemman kännykän + erillisen lukulaitteen osto kun todennäköisesti tulisivat kutakuinkin saman hintaiseksi. Kännykässä olisi kuitenkin se hyvä puoli, että se kulkee aina mukana, jolloin e-kirjasta olisi hupia kaikenlaisen odottelun (bussi, tapaaminen, jne.) aikana.

  VastaaPoista
 2. Ostin juuri uuden android-kännykän isolla näytöllä.
  Testaan sen laajasti kunhan ehdin (erilaiset lukuohjelmat jne.)

  Periaatteessa olen sitä mieltä että lukulaitteita tulisi olla kaksi, toinen sellainen jonka voi aina ottaa mukaan (eli kännykkä) ja toinen isoruutuinen tablet.

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla, jään odottelemaan kommenttejasi! :)

  VastaaPoista
 4. Sonyltähän on kai nyt tullut tai tulossa (?) uusi kosketusnäytöllinen lukulaite, jossa on nettiyhteys.

  VastaaPoista